GP støðan eftir 4. umfar 

Tuesday, January 16, 2018 9:26:16 PM

 

Stillingen i grandprixturneringen i single er gjort op efter 4. runde blev spillet denne weekend. Se den her (rettet 18/1)

Allerede nu kan vi se hvem der bliver vinder i 7 ud af de 10 rækker. De pågældende har nu så mange point, at de ikke kan indhentes uanset resultaterne i sidste runde. Dog er er der stadig masser af placeringer som ikke er afgjort.

Største jævnbyrdighed er hos drengene i U11, hvor de fire første runder er vundet af fire forskellige spillere.
Filip Høgnason fra KBF tabte i 3.  runde i Klaksvig nogle meget jævnbyrdige og spændende kampe og kom ikke videre fra puljen, men til HDYGD Open vandt han rimelig sikkert sine kampe og gik hele vejen til 1. pladsen. Filip var desværre for ham ikke med i de to første runder og har ikke point til at blande sig i det samlede mesterskab. Her står kampen mellem Bogi á Reynatrøð, Kristoffer Samuelsen og Marko Bobic. Hvis én af de 3 vinder GP-5, er han sikker på mesterskabet. Hvis f. eks. Filip vinder GP-5 og de andre slutter med samme GP point efter dårligste runde er trukket fra, ses på indbyrdes kampe i hele turneringen. Står det stadig lige, er det indbyrdes kamp i sidste runde, som er afgørende for hvem som bliver mester.
Se GP reglerne her

I U15 HS, havde Aron Kensson efter sejre i de 3 første runder,  muligheden for at sikre sig mesterskabet denne weekend, men han måtte desværre udgå med skade. Det giver Magnus í Niðristova en teoretisk mulighed til at blive mester.

Til GP-4 var der for alvor come-back for sidste års U-17 GP-mester Jónas Djurhuus, som vandt både U17-A og Vaksin-A. Han har stadig mulighed for at blive mester, men det kræver ud over at vinde GP-5, også at Árant ikke bliver nr 2.
4 drenge har teoretisk mulighed for at blive mester, men Árant á Myrini kan nøjes med en anden plads, mens de øvrige, ud over egen sejr, også er afhængige af de andre placeringer.

Turneringsopsættet og lodtrækningen til GP-5 kan være afgørende for hvor guldet ender, så det stiller store krav til kappingarnevndin, at lave en fair turnering, som giver alle en reel chance for at nå målet.

/me